Se bilder turen her

Se bilder fra forestillingen her

 

 

Teatertur 2008.04.19

 

Den 18.04.08 møttes 34 personer ved HIL-huset for å reise på årets teatertur. Det var presist frammøtte for et par minutter før kl 16 startet bussen. Det var midt i russtrafikken så det gikk litt tregt med å komme ut på E-6’en. Teaterkomiteen hadde, med god hjelp av tidligere komiteers erfaring, tilrettelagt turen bra. Det var allsang og godt humør. Første stopp var ved Nebbenes hvor vi ble servert middag. Kalvesteik med tilbehør. Det var mye tilbehør så jeg tror at ganske mange ikke klarte å spise opp. Desserten var karamellpudding. Alt meget bra, bortsett fra at det var litt kaldt i lokalet og så var det i en kjeller (noe skal en jo kritisere). På veien videre ble neste års teaterkomité utnevnt. Årets komité hadde skrevet en morsom sang på operamelodien ”La donne è mobyle”. Alle fikk utlevert hver sin smellbongbong og etter sangen smalt det. I smellbongbongene var det papirkroner.  På kronene til de nyutnevnte komitémedlemmene med påskriften ”Gratulerer. Komiteen 2009”.  Den nye komiteen er Ingeborg og Steiner Dragland og Kari og Egil Holenbakken. Lykke til.

Bussen var fremme i Oslo etter planen og parkerte ved Rådhuset. Derfra gikk vi til Oslo Nye Teater.

 

Forestillingen Singin’ In The Rain er en amerikansk musikal som i 1952 ble kjent verden over da det kom ut en film med samme navn. Gene Kelly, Donald O’Connor og Debbie Reynolds hadde hovedrollene. Handlingen er lagt til en filmstudie på det tidspunkt lydfilmen gjorde sitt inntog. Mari Maurstad spiller Lina Lamont, en noe avblomstret blond film diva med en stemme som absolutt ikke egner seg til lydfilm, men som har en meget sterk formening om, at hun er filmverdenes sentrum. Kåre Conradi er hennes noe yngre motspiller i rollen som Don Lockwood og Jonas Digerud spiller hans trofaste ven og pianospiller. Don forelsker seg i en ung talentfull sangerinne og danserinne Kathy Selden spilt av Heidi Ruud Ellingsen. Det ender som det skal. Don og Kathy får hverandre og Lina må finne seg i å konstatere, at med hennes stemme er karrieren over. Detter er hovedtrekkene i handlingen i seg selv ganske banal, som det står på hjemmesiden til Oslo Nye. Det er heller ikke det, som en sitter igjen med etter denne forestillingen. For den som liker svingende musikk og dans fra gode ”gamle” dager er det en opplevelse. Dette kombinert med gode sangstemmer og flinke dansere gjorde det hele til meget flott opplevelse. Det var fint å se og høre så mange gode unge dyktige talenter på senen. Det sang godt og selv om dansingen ikke kan sammenlignes med filmens stortalenter var det veldig god dansing og bedre koordinering enn jeg har sett på andre oppsetninger av musikaler her i Norge. Mari Maurstad hadde en lite flatterende rolle, men den hun fylte hun med bravur. Jeg opplevde også at dansingen til Jonas Digerud var av høy klasse. Jeg vil spesielt ta fram finalen. Etter at stykket egentlig var slutt fikk vi en finale hvor alle på senen var iført gult regntøy. Sang og danset mens ”regnet” plasket ned. Vi fikk en medley av mange av sangene fra filmen til god dans med mye plasking. Singin’ In The Rain.

 

Bilder fra forestillingen kan ses på http://www.oslonye.no/forestillinger/9776.html

Eller i noe forbedret redigering her.

 

Etter forestillingen gikk vi til Rådhusplassen og steg på bussen. Så var det strake veien hjem, inkludert wc og røykepause på Nebbenes. Litt sang under veis var det også. Komiteen hadde sørget for at det var litt drikke, litt frukt og litt sjokolade til hjemturen og det ble det satt pris på. Vår sjåfør kjørte veldig pent og behagelig.

 

Takk til komiteen og for vell utført jobb. Takk til deltakerne for hyggelig samvær.

 

Olaf

Se bilder turen her

Se bilder fra forestillingen her