Sølja dokumenterer kontradans på video

Folkedanslaget Sølja på Hamar har nettopp avsluttet et prosjekt som dokumenterer flere av kontradansene våre på video og DVD. Prosjektet har pågått i to og et halvt år og har vært støttet av Stange kommune og fylkeslaget Varden.

Polonese på Hverven

Dansen er filmet i tidsriktige omgivelser på Hverven gård i Stange. Flere av kontradansene var brukt på ball på Hedmarken helt opp til 1970- og 80-tallet, men denne ettertradisjonen døde ut før Sølja tok den opp igjen. Det årlige tjuendedagsballet til Sølja, som har vært arrangert siden 1989, har brukt dansene i stadig større grad.

En tremannskomité med Jørgen Fredheim (leder), Reidun Berg og Jan Emanuelsen har stått bak prosjektet. I tillegg til å bruke egen kompetanse har komiteen hentet råd hos Folke Flateland. Danserne har i stor utstrekning private ballantrekk som blei brukt på en av sekvensene. Det blei brukt musikk fra CD etter å ha innhentet tillatelse fra Mjøsensemblet, Karin Kittelsen og Noregs Ungdomslag (Christiania Thour- og Runddansensemble).

Kavalerisjokk.

Opptakene er redigert sammen til tre program med ulik lengde. Programmene fyller til sammen en hel video på 2 timer, eller 2 DVDer på en time hver. Les hele innholdet i omslagsteksten på videoen her.

Hvis du vil bestille video eller DVD, kan du gjøre det fra denne siden.

 

Denne siden ble oppdatert 27.02.2011